Menu

Fup eller faktaMed manglen på naturlige fænomener, følges der selvfølgelig op med manglen på guders tilstedeværelse.

Og med manglen på tilværelse af disse fænomener eller guder, går man ud fra at de ikke eksisterer. På grund af denne fundamentale holdning, får man religion til at se ud som et fup nummer. Fordi religion lige præcis snakker om magiske monstre og uhyre, legender og guder. Ateisten vil kigge på den religiøse person og sige, ” Se dig omkring, intet af dette du taler om findes. Og dette er et af problemerne. Men i stedet for at fokusere på hvad der bliver talt om, skulle man måske fokusere på hvorfor religion i virkeligheden eksisterer. Ikke bare en, men mange forskellige religioner, som i princippet nævner rigtige mange ting, som kan konkluderes at være meget ens. Kigger man på disse religioner fra et større perspektiv, ser man også en tendens til at de er de samme og går hånd i hånd. Og hvordan kan det lade sig gøre, når man tror på vidt forskellige ting, at de i virkeligheden ikke er så langt fra hinanden.

Åbent sind

Når man kigger på spørgsmålet, ”hvordan kan det være”, er man nødt til at være meget open-minded, og ikke hoppe til den første konklusion om hvorfor religionerne smelter sammen, som man måske har hørt en ven tale om, eller en lære i folkeskolen.

Holdninger eller udsagn, som man kan skrive af som værende dårlige argumenter, kunne forholdsvist være

Primitive samfund for flere tusinder af år siden, forstod ikke livet, og vidste ikke hvad der var rigtigt og forkert. De vidste ikke engang hvordan deres egne hjerner fungerede. De var rene udsagt dumme, og deres lige så dumme ideer om religion udviklede sig med tiden ligesom de selv gjorde, og hang på magisk vis ved.

transport-movers