Menu

Holdninger

0 Comment


Det er også her man kan se at man ” ofte til døden”, vil forsvare sin dogmatiske holdning, samtidig med at man nægter nogen form for dogmatisk holdning. I virkeligheden er dette ikke et religiøst problem, men et problem om menneskets psyke

Når et menneske tror på noget fuldt og holdent, og man overbeviser sin hjerne om at det er den rigtige holdning at have, ligegyldigt hvad man snakker om, holder hjernen fast i det, og man gør det til en del af sin personlighed.

Identitet

Når man gør det til en del af sin personlighed, og sit image, gør man det til en del af sig selv, og når man gør det føler man også behovet for at forsvare, eller lignende. Det er også grunden til, at hvis man åbner op for en debat om religion ved spisebordet, bliver debatten ofte eskaleret til noget meget større, hvor ens følelser bliver såret. Dette er fordi vi som mennesker ikke kun behandler emnet religion som noget logisk, religiøst, eller rationelt. Vi behandler i virkeligheden disse emner med følelser. Her kunne man også som et rationalt menneske går ind for at sige at man hvert fald ikke er dogmatisk. Men i virkeligheden er ens rationelle holdning til at se på verden, stadig dogmatisk, og man bliver stadig følelsesmæssigt påvirket af modstand eller argumenter mod ens holdninger. Lige så meget som en religiøs person ville. Det er også en meget mangfoldig fejl de fleste ateister laver, når de tror, de ikke har en dogmatisk holdning, bare fordi de ikke tror på en religion. De fleste ateister bruger ordet dogmatisk, til at adskille dem selv fra religiøse mennesker, men er i virkeligheden på samme side når man bruger ordet dogmatisk. Den eneste forskel man som ateist har i forhold til religiøse mennesker, er i virkeligheden at man har en anden form for dogmatisme. Hvis man som et menneske kan flytte sig fra sit dogmatiske synspunkt, ville man i virkeligheden kunne se helheden af debatten fra et meget større perspektiv. Fra et større perspektiv kan man få flere sider af sagen, og samtidig løsrive sig fra den følelsesmæssige side af debatten. Dette er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, da de fleste rationelle mennesker kigger på religion som noget vrøvl eller sludder. Dette er mest grundet i at vi som mennesker, er til stede her på jorden, og stadig ikke er vidner til nogle overnaturlige fænomener.

transport-movers