Menu

Interessen for religion stigerMåske er det coronaen, måske er det tiden som sådan, dette mærkelige begreb, som vi alle er en del af og ingen rigtig ved, hvad dækker over, som gør det – faktum er, at interessen for religion er i stigning. Måske er det ikke altid kirken, vi søger, men så søger vi indad og finder en erkendelse af os selv med afsæt i forskellige begreber, som er hentet fra den religiøse verden.

I Danmark har vi ret til at dyrke den religion, vi ønsker. Vi har religionsfrihed i Danmark, og det betyder, at folk kan etablere en kirke, som de ønsker, og dyrke et religiøst fællesskab omkring denne.

Hvis man selv har ideer om at etablere en kirke – en frikirke – så kan det være, at det kræver noget kapital til en bygning eller lokaler, udstyr og markedsføring. Så kan det måske være en idé at søge et erhvervslån hos https://qred.com/dk/, hvor man kan låne midler til forskellige formål.

Den personlige religion

Religion er for de fleste mennesker en personlig og privat sag, som vi forholder os til på egen boldgade. Men mange søger også det kirkelige fællesskab, hvad enten det er i folkekirken eller andetsteds. De, som er meget religiøse, finder ikke så sjældent andre fællesskaber end de rent folkekirkelige – faktisk er der flere end 4.000 religioner at vælge imellem, hvis man ønsker at finde et religiøst fællesskab.

Der er således rig mulighed for at finde et religiøst univers, der matcher de tanker, man går og tumler med. Virkeligheden er dog, at de fleste i Danmark knytter sig til det folkekirkelige univers, og i dag er der stadig flere en 80 % af alle danskere, der er medlem af folkekirken. Dertil kommer de andre store verdensreligioner, hvoraf islam og jødedommen nok er de mest kendte her i Danmark.

Hvor religion tidligere nok mest var noget, man var født ind i og ikke som sådan forholdt sig så meget til, hvis man var en almindelig bondeknold, så er religion i dag mere en personlig sag, som man ofte vælger ud fra ens følelsesliv og forståelse af verden.

transport-movers