Menu

Undgå dårlig ånde under ramadanenDen hellige fastemåned nærmer sig med hastige skridt, hvilket betyder, at muslimer verden over forbereder sig på en måned, hvor de skal afstå fra blandt andet mad, drikke og seksuel omgang fra solopgang til solnedgang. Fasten brydes med iftar, og ofte indtages der store mængder af mad i samvær med familie og venner, inden fasten begynder igen efter suhoor.

Hvorfor bekymre sig om dårlig ånde?

Dårlig ånde er ufarligt, men kan være ganske generende, hvis man er opmærksom på det. Det er et ganske almindeligt problem, og det kan forårsages af mange faktorer. En af disse faktorer er maveproblemer, der ikke er et uvæsentligt aspekt, når ens hverdag og rutiner vendes op og ned. Mange timers faste efterfulgt af store mængder mad kan give mavekneb og problemer med fordøjelsen, hvilket kan give anledning til dårlig ånde og andre gener. Faster du, kan du tage dine forbehold, så du slipper mest muligt for blandt andet dårlig ånde.

Hvordan kan du holde munden frisk og undgå mavekneb?

Efter mange timers faste bør du starte ud med masser af væske og et let måltid, der ikke er for hårdt for maven. Senere på aftenen kan du spise et større måltid, når din mave har fået noget at arbejde med. Ydermere bør du huske den gode mundhygiejne ved at børste dine tænder, når du er stået op, og huske at børste dem grundigt, inden du går i seng. Hvis du står op for at spise inden solopgang, bør du huske at børste dine tænder igen, så du ikke sover med madrester, der kan give anledning til bakterier og huller.

Andre årsager til dårlig ånde

Det kan også påvirke din ånde, når din spytproduktion påvirkes. Spyt fungerer som en beskyttende film, der afholder dine tænder fra bakterier. Spytproduktionen bliver blandt andet påvirket af tygning af mad, og da du skal faste fra både mad og drikke, kan det give anledning til mundtørhed. Belægninger på tænder og tungen kan også påvirke din ånde negativt, så her er både børstning af tænder og tunge vigtigt. Du kan med fordel også gøre brug af tandtråd, så du fjerner eventuelle rester mellem tænderne og afslutte med mundskyl for at holde munden ekstra frisk.

Islam betragter sundhed som et menneskeligt ansvar, og derfor bør du opretholde en god mundhygiejne for at passe på dine tænder og ikke mindst dit helbred. Hvis du er en af de mange muslimer, der dedikerer dig til denne måned i religionens navn, så pas godt på dig selv og hav en fantastisk ramadan.

transport-movers